Om boken


2023 släppte vi boken Allt vi inte ser: Så påverkas du av det osynliga arbetet – på jobbet och i hemmet som blev en succé! Boken finns att köpa både i hård pärm och pocket!

Vill du köpa en större upplaga?
Maila emma@mondial.se. Vid större volymer fixar vi bra rabatt!

Allt vi inte ser – så påverkas du av det osynliga arbetet – hemma och på jobbet.

Att kvinnan är projektledaren hemma och slasktratten på jobbet har debatterats och synliggjorts ett bra tag nu, men förändringen går ytterst långsamt och det förblir ändå på många sätt osynligt.

“Ens chef kanske säger att arbetsplatsen är jämställd och jämlik. Men någonting skaver och skapar orättvisa arbetsbördor eller osynliga hinder. Hur kan vi lösa det? Och går det att göra ekonomin i förhållandet helt jämställd, bortom att bara dela lika? Vi har bestämt oss för att undersöka just detta: Allt vi inte ser.” – Ida Östensson.

Boken varvar hård statistik och vardaglig igenkänning. Men framför allt vill vi att alla oavsett kön ska våga göra det osynliga synligt – och ge tips och verktyg för hur det med relativt enkla medel går att skapa förändring – för att vi alla ska få mer ork att skratta, älska och leva!

Boken är skriven av Make Equals ordförande Ida Östensson och författaren Thor Rutgersson. En bok som riktar sig till alla oavsett kön – oavsett om en vill jobba med det osynliga arbetet hemma eller på jobbet.

Om författarna

Ida Östensson är jämlikhetsexpert, opinionsbildare och föreläsare, samt grundare av organisationen Make Equal.

Thor Rutgersson är författare, folkbildare och frilansskribent. Han skriver ofta om psykisk ohälsa och normer.

Boka Ida och Thor via hej@makeequal.se

Thor Rutgersson erbjuder en föreläsning där han berättar om hur boken kom till och bjuder på talande anekdoter från innehållet, exempelvis om när han skuggade och bytte arbetsuppgifter med kollegan som gjorde nästan allt osynligt arbete. 

  • Föreläsningen fokuserar mycket på emotionell intelligens – att förstå sina egna känslor och kunna möta andras – och om hur vi ser och bryter egna och invanda mönster i vardagen. 
  • Föreläsningen innehåller också en kortare faktadel med en översikt av bokens innehåll och några utvalda nyckelsiffror/statistik. 

Thor talar med fördel till män men även blandade grupper. 

Vill ni intervjua författarna?
Kontakta Emma Ulvaeus på Mondial förlag på emma@mondial.se